آموزش تولید محتوا برای وب سایت: راهکار 100 درصد عملی

آموزش تولید محتوا برای وب سایت همیشه جزء دغدغه های افرادی که سایت دارند هست این افراد ممکن است آموزش تولید محتوای سایت زیادی را خریداری کنند ولی ما در این مقاله به شما یک راه کار سریع جهت تولید محتوا ارائه می کنیم که مشکلات زیادی را از شما حل می کند.
محتوای این مقاله مثل کتاب آموزش تولید محتوای سایت عمل می کنند، به شما ایده هایی را آموزش می دهد که بتوانید تولید محتوا برای سایت فروشگاهی یا وبلاگی خود را انجام دهید.
در ادامه ما به بحث هایی مثل چرخه بازاریابی تولید محتوا چیست؟ چرا چرخه تولید محتوا برای یک برند و کسب و کار اینترنتی مهم است؟ چگونه از چرخه عمر محتوا جهت فروش بیشتر در سایتمان استفاده کنیم؟ اشاره می کنیم.
تولید محتوا برای سایت چیست؟
برای تولید محتوا برای سایت ما روش های متفاوتی داریم! یکی از بهترین راه ها جهت بازخورد و ایجاد محصولات موفق استفاده از بحث چرخه بازاریابی تولید محتوا است.
اگر شما بتوانید آن را درست انجام دهید، کسب درآمد اینترنتی برای شما بسیار آسان می شود و بدون دغدغه طرفداران زیادی خواهید داشت که هر محصول یا خدماتی ارائه دهید از شما خریداری می کنند.
چرخه ی بازاریابی تولید محتوا چیست؟
چرخه ی محتوا، چیز جدیدی نیست و از قبل وجود داشته است. شاید شما هم بارها از آن به روش های مختلفی استفاده کرده اید ولی حواستان نبوده که دارید از چرخه محتوا استفاده می کنید.
اگر چرخی در اینترنت و کسانی که تولید محتوا می کنند، انداخته باشید، روش های مختلفی وجود دارد که هراز گاهی گروهی پیدا می شوند و متد جدیدی برای تولید محتوا ذکر می کنند. البته بیشتر این افراد الگوبرداری از زبان های دیگر انجام می دهند که بعضی از آن ها اصلا در وب فارسی کاربردی ندارد!
ممکن است شما از چرخه محتوا یک برداشت شخصی کنید و آن را بر اساس دیدگاه های خود قابل فهم نمایید. دوستان توجه داشته باشید که ممکن است از دیدگاه شما چرخه ی محتوا کاملا اشتباه باشد. چیز غلط یا درستی در این باره وجود ندارد.
نکته ای که اول کار باید به شما تذکر بدهیم این است که شما ممکن است با این چرخه ی محتوا اصلا مشکل داشته باشید و آن را درست و صحیح ندانید. خب مهم نیست!
اگر دارید تولید محتوا انجام می دهید و بعد از مدتی ایده ای برای نوشتن ندارید، این چرخه محتوا می تواند به شما کمک های زیادی کند و به شما ایده هایی جهت انجام دادن کارهای متفاوتی بدهد.
مهم نیست که شما در چه حوزه ای (سایتی) دارید فعالیت می کنید، چه در حوزه آموزشی باشید و چه در حوزه فروشگاه های اینترنتی ایده های نابی را به شما خواهد داد که از دل آن ها محتوایی خلق کنید که به عنوان یک سایت مرجع در وب شناخته شوید و چه بسا برای شما بازدیدکنندگان و خریداران زیادی هم به وجود آورد.
چرخه حیات محتوا یا چرخه تولید محتوا به چه صورت است؟
قبل از اینکه وارد این حوزه جذاب شویم شما باید با چند اصطلاح آشنا شوید!
content production (تولید محتوا):
محصولی را چه فیزیکی و چه مجازی با استفاده از ابزاری یا متخصصی تولید کنیم. همانطور که می دانید یکی از معایبی که به content production می گیرند این است که هزینه های بسیاری برای فرد یا شرکت و … دارد.
اگر ما بیاییم و محتوای خوبی را بخواهیم تولید کنیم، باید امکانات در حد قابل قبولی داشته باشیم. حالا این امکانات از پول، زمان، متخصص و … گرفته تا مسائلی از قبیل کپی کردن محتوا و کارهایی از این دست هستند.
منظور از کلمه production فقط متن تنها نیست! می تواند شامل صوت، فیلم و آموزش افراد متخصص و … شود که شما را به کلی با رقیبانتان متمایز کند.
جدای از بدی هایی که بحث production دارد، دارای مزایای بسیاری هم هست که می توان به ایجاد تمایز بین شما و رقیبانتان، توجه مخاطبین خاص و علاقه مند کردن آن ها به حوزه کاری تان و امکان پخش شدن توسط آن ها اشاره کرد.
این موضوع را شما می توانید در شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام و تلگرام بارها ببینید.
اگر شما کسب و کار کوچکی دارید(مثل فروشگاه های اینترنتی و برندینگ)، قبل از اینکه بروید سراغ بحث content production یا تولید محتوا، بهتر است ابتدا سراغ مبحث دیگری که در ادامه می آوریم، بروید.
content curation (جمع آوری اطلاعات)
- معنی ۱: اگر یکسری وسیله را از جاهای مختلف دنیا جمع کنیم و در یک جا مثل موزه بزاریم، ما curation انجام داده ایم.
- معنی ۲: اگر یکسری مجموعه فیلمی را بر اساس معیارهای مختلفی جمع کنیم و در یک فستیوال مثل جشنواره فیلم فجر راه بیاندازیم، ما curation انجام داده ایم.
- معنی ۳: اگر یکسری چیزها مثل فیلم، متن، صوت، و … را جمع کنیم و در یک جا مثلا سایتی نمایش دهیم ما content curation انجام داده ایم .
بحث content curation سه پایه و بخش اساسی دارد که ما می توانیم به کمک آن ها، کسب و کار کوچک خودمان را رشد دهیم و بازدید کننده و مشتریانی را برای آن ایجاد کنیم و تبدیل به یک برند در سطح اینترنت شویم.
- پایه اول تجمیع یا گردآوری
- پایه دوم اقتباس
- پایه سوم ترکیب
شما می توانید گاهی اوقات از یکی، گاهی اوقات از دو تا و گاهی اوقات از هر سه پایه استفاده کنید و آن ها را با همدیگر ترکیب کنید و محتوای جدیدی را خلق کنید.
نکته مهمی که اینجا مطرح می شود این است که هرچقدر شما به سمت پایه سوم یا ترکیب پیش می روید، به سمت یک محصول یا تولید محتوا هم نزدیکتر می شوید.
پایه اول تجمیع یا گردآوری:
گردآوری چطور انجام می شود؟ این قسمت برای بیشتر مدیران کسب و کار و افرادی که کار تولید محتوا انجام می دهند، آشناست. ولی باز هم یک توضیح کوتاه در مورد آن می دهیم.
فرض کنید شما یک سایت خبری دارید و می خواهید خبرهای داغ مثلا حوزه اقتصاد را در سایت خودتان منتشر کنید. اگر شما دست یک باشید، خب خیالتان راحت است ولی اگر یک نسخه از مطالب دیگر سایت ها استفاده می کنید و در آخر هم لینک منبع را ذکر می کنید، این را می گویند تجمیع یا گردآوری اطلاعات.
آموزش تولید محتوا برای سایت
خیلی از سایت ها هستند که فقط کارشان این است و اصلا هم اشتباه نیست! هدفی که این سایت ها دارند این است که تمام خبرهایی که در حوزه اقتصاد منتشر می شود را در یکجا در دسترس افرادی که به دنبال اخبار اقتصادی هستند، قرار دهد و افراد به جای اینکه چندتا سایت را چک کنند، فقط به یک سایت سر بزنند.
نکته ای که در این قسمت باید ذکر شود، جستجو فقط در خود گوگل نیاز نیست، ممکن است در یک سایت خبری شما به دنبال کلمه خاصی باشید و آن را در داخل سایت های مختلفی جستجو کنید و در یک جا جمع آوری کنید.
اینکه شما در داخل سایت ها جستجو انجام دهید، مثل این است که در خود گوگل بیشتر نتایج را ممکن است نبینید.
در این قسمت شما لازم نیست که در یک حوزه ای متخصص باشید، فقط مطلبی که به هدف و کلمه کلیدی شما نزدیک تر است را باید تشخیص دهید.
در این قسمت ابزارهایی وجود دارند که شما می توانید از آن ها جهت جمع آوری اطلاعات استفاده کنید.
- rss reader مثل inoreader.com
- google alerts مثل google.com/alerts
- yahoo pipe
کار با ابزارهای بالا بسیار ساده است. کلمات کلیدی که برایتان مهم است را در این سیستم ها ثبت می کنید و این ابزارها خودشان اطلاعات خواسته شده شما را برایتان می فرستند و تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که مطالبی که خوب است و به کار شما می آیند را جدا کنید و در سایتان منتشر کنید.
مثلا در google alert فقط کافیست شما لیست کلمات کلیدی تان را معرفی کنید و گوگل هر موقع ببینید که مطالبی که به کلمات کلیدی شما نزدیکتر است در یک ایمیل چه به صورت روزانه یا هفته ای یا ماهانه به شما اعلام می کند و حتی درصد جستجو آن کلمه و رشدش را به شما نشان می دهد.
همانطور که می بینید به کمک این ابزارها بدون اینکه شما به زحمت بیافتید، اطلاعات به سمت شما سرازیر می شود و شما پس از انتخاب و گلچین کردن آن ها، در سایتتان منتشر می کنید.
اتفاق خوب اینجاست که کاربران سایت شما به جای اینکه بروند و ۱۰۰ یا ۲۰۰ سایت را چک کنند، فقط سایت شما را چک می کنند.
در این قسمت ما دست به محتوا یا content نمی زنیم و اصل مطلب را حفظ می کنیم و برای امانت داری ما یک لینک هم به منبع می دهیم تا گوگل ما را جریمه نکند.
پایه دوم اقتباس یا derivation:
در این قسمت ما یک محتوا را می خوانیم و به زبان خودمان آن را برمیگردانیم. یعنی یک خبر یا اطلاعات که برای دیگر افراد جذابیتی ندارد و تخصصی نیز هست را با زبانی بسیار ساده و روان که برای افرادی که به آن حوزه علاقه مند است را قابل فهم تر می کنیم، به این اقتباس می گویند.
اگر شما دارید در یک حوزه فعالیت می کنید و منابع مختلفی را مطالعه می کنید، به مرور تشخصی می دهید که اگر بخش های منابع مختلف را به همدیگر بچسبانید یک محتوای کاملتر و غنی شده تر تولید می شود، به این اقتباس می گویند.
- این قسمت هم نیاز به متخصص ندارد!
- در این قسمت یک مقدار ما تولید محتوا را داریم انجام میدهیم.
پایه سوم ترکیب یا mashup:
مثل پارچه ۴۰ تیکه است، در این قسمت شما از محتواهایی که وجود دارد، به وسیله ترکیب کردن آن ها محتوای جدیدی را خلق می کنید. ممکن است محتواهای اولیه اصلا به حوزه کاری و فعالیت شما ربط نداشته باشند ولی شما با کمی خلاقیت، آن ها را طوری ترکیب می کنید که به حوزه کاری شما مرتبط می شود.
نمونه ترکیب یا mashup را در کجا مشاهده کنیم؟
- ترکیب یا mashup را شما می توانید در اینستاگرام بارها ببینید.
- در فیلم ها شما بارها ترکیب را می بینید که مثلا زیرنویس به زبانی خاص ایجاد شده است.
- در صوت هم این اتفاق می افتد، ترکیب کردن صدا ها با هم و رسیدن به هدفی خاص.(آهنگ)
- در این قسمت ما از چند قالب و فرمت مختلف استفاده می کنیم. یعنی مطالب من می تواند شامل متن، عکس، فیلم و … باشد.(کلیپ)
- در این قسمت تولید محتوا انجام شده است و کاملا محتوای جدید و یونیک می باشند.
حالا برگردیم سراغ content curation، همانطور که دیدید این کار بسیار ساده است و اگر بتوانید به مراحل آن تسلط پیدا کنید، می توانید محتواهای خلاق و تاثیرگذاری را تولید کنید.
تا اینجا که متن را خواندید، ترتیب را اینطور درست می کنیم. شما اول بهتر است content curation انجام دهید و بعد سراغ content production بروید. چرا؟
چون بعد از مدتی که ما curation می کنیم، آرام آرام اتفاقاتی می افتد! به ما بازخوردهایی توسط مخاطبینمان داده می شود. اگر ما بر اساس feedback های مخاطب کار کنیم، بازار یابی محتوایی انجام می شود.
معنی بازاریابی محتوایی: اگر ما سعی کنیم، احتیاجات مشتریان خود را یافته و آن ها را برطرف کنیم.
نکته ای که باید اینجا ذکر کرد این است که، content production نباید چیزی باشد که من یا تیم من دلمان می خواهد باشد! باید آن چیزی باشد که مشتری می خواهد. مهم جواب دادن به دغدغه های مشتریان است که باید پاسخ بدهم.
اگر سایت شما تازه راه اندازی شده است، هنوز فیدبک و بازدیدکننده و نظری در آن وجود ندارد، نباید سراغ production بروید. باید اول curation کنید و یک جامعه مخاطب اولیه را می گیریم، بازخورد و نیازهای واقعی آن ها را شناسایی می کنیم و بعد در پاسخ به نیاز محتوای این ها، content production می کنم.
content curation سه پایه و بخش اساسی دارد که ما می توانیم به کمک آن ها، کسب و کار کوچک خودمان را رشد دهیم.
- پایه اول تجمیع یا گردآوری
- پایه دوم اقتباس
- پایه سوم ترکیب
اگر content production شما بر اساس نیاز مخاطبتان و فیدبک ها باشد، بعد از مدتی، آن مخاطب هایی که به سوالات ذهنی آن ها جواب دادید، وارد یک فازی می شوند به نام content creation !
content creation همان content production هستش که توسط متخصص و فرد خاصی انجام نشده (پول و هزینه ای پرداخت نکرده اید)، توسط مخاطبان شما انجام شده است.
وقتی آن ها محتوایی درباره ما تولید می کنند، بهتر از ما، محصول ما و خدمات ما را معرفی می کنند. منظور از creation محتوایی هست که برای ما، توسط دیگران بدون چشم داشت مادی تولید می شود.
مثالی از content creation را در زیر آورده ام.
مجموعه کتاب های جوجو مویز، که در اینستاگرام معروف تر از خودش هستند.
مجموعه دیجی کالا، مدیسه و … که دیگران در شبکه های اجتماعی و سایت هایشان دارند، در موردشان گفتگو می کنند.
شما اگر به سایت هایی که محصولات مجازی در مورد موفقیت، کسب و کار و … ایجاد می کنند، سری زده باشید، متوجه می شوید که موقعی که صاحبان این کسب و کار خواب هستند، content creator ها بیدارند و دارند برای آن ها تولید محتوا می کنند.
اگر شما بتوانید چرخه زیر را کامل کنید، اول content curation کنیم، بر اساس فیدبک ها content production کنیم، نیاز را شناسایی کنیم و طبق نیاز، تولید محتوا کنیم و بعد مردم بیایند و برای ما content creation که متناسب با نیازشان باشد را ایجاد کنند، یک اتفاق بسیار جالب می افتد!
در اینجا می توانیم از محتوایی که برای من درست کردند، curation می کنم.
curation از کجا اتفاق می افتد؟ از محتوایی که برای کسب و کار من ایجاد شده، و افراد مختص کسب و کار من ایجاد می کنند.
اتفاق مهمتر در چرخه داخلی تولید محتوا می باشد، ما می توانیم یک چرخه داخلی در این چرخه بزرگتر ایجاد کنیم.
شما اگر بتوانید، سوالات پرسیده شده، چه در پشت تلفن، چه در شبکه های اجتماعی و … را جمع آوری کنید و محتوایی را ایجاد کنید که به درد افراد آن حوزه بخورد، شما موفق عمل کرده اید.
در سایت های فروشگاهی، نظرات می تواند چرخه داخلی باشد و تمام برد ما در چرخه داخلی می باشد.
اگر می خواهید در یک حوزه موفق شوید، اولی چرخه بیرونی را باید راه اندازی کنید و بعد باید بر روی چرخه داخلی تمرکز کنید. اگر این کار را به صورت درست انجام دهید، پول، محبوبیت، و … برای شما به همراه خواهد داشت.
اگر به دنبال موفقیت در یک کسب و کار هستید این چرخه کمک بسیار زیادی می تواند به شما کند. این چرخه مخصوص کسب و کارهای کوچک و نوپا می باشد.
پولدار باشید.
درباره تحریریه تاجرآموز
مهم در یک کسب و کار اینترنتی آزادی آن است. اگر آزادی را از یک فرد تاجر یا فروشنده بگیرید، همه دنیای او را گرفته اید. اگر شما دوست دارید از کسب و کارتان به راحتی پول درآورید و زمان آزاد زیادی داشته باشید، محتوای سایت تاجرآموز برای شماست. فقط کافیست عمل کنید، همین!
نوشته های بیشتر از تحریریه تاجرآموز1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیلی خیلی نوشته مفید هست.
تشکر از شما