صفر تا صد صادرات زعفران به ترکیه

کشور ترکیه از جمله کشورهایی است که به دلیل کیفیت بالای زعفران ایران از خریداران عمده زعفران ایرانی می باشد. از طرفی نزدیکی این کشور به ایران و مسافرت ایرانیان بدون ویزا به آنجا سبب شده صادرات چمدانی زعفران به ترکیه بسیار رونق بگیرد.
بسیاری از هموطنان که قصد مسافرت به ترکیه را دارند سعی می کنند با خود زعفران به همراه ببرند و آن را در ترکیه بفروشند. قوانین صادرات زعفران به ترکیه، مقدار مجاز حمل زعفران به ترکیه، تعرفه صادرات به ترکیه، بازار فروش زعفران در ترکیه، قیمت زعفران در ترکیه، سود فروش زعفران و… از جمله دغدغههای این افراد است.
آنها می خواهند بدانند از فروش زعفران در ترکیه چقدر سود خواهند کرد و اصلاً نحوه فروش زعفران در ترکیه چگونه است؟ در این مطلب به همه این سوالات پاسخ داده خواهد شد پس با ما همراه باشید.
آمار صادرات زعفران
یکی از مهم ترین تولیدات کشاورزی ایران زعفران می باشد. از آنجایی که زعفران یک گیاه گرمسیری بوده و بیشتر مناطق ایران نیز آب و هوای گرمسیری دارد باعث شده است که بیشترین تولید زعفران در جهان بر عهده ایران باشد.
حدود نود درصد زعفران تولیدی دنیا متعلق به ایران است درواقع ایران بزرگترین تولید کننده زعفران در جهان است بعلاوه زعفران ایرانی مرغوب ترین و با کیفیت ترین زعفران در سطح جهان شناخته می شود.
زعفران ایران به ۶۰ کشور صادر می گردد. تقریبا ۸۰ درصد از زعفران تولیدی ایران صادر می شود. بر اساس آمار گمرک ایران بیشترین حجم صادرات زعفران ایران به کشورهای : امارات متحده عربی، اسپانیا، چین، ترکیه، عربستان سعودی، هند، سوئد هنگ کنگ، ایتالیا، تایوان و قطر می باشد.
صادرات زعفران به ترکیه
یکی از مقصدهای مناسب برای صادرات زعفران ترکیه است. کشور ترکیه همسایه ایران است و فاصله کمی با کشور ما دارد همچنین ایرانی ها می توانند بدون ویزا به ترکیه سفر کنند به همین دلیل ترکیه یکی از بزرگترین خریداران زعفران ایرانی است.
شاید شما هم جزو کسانی باشید که قصد سفر به ترکیه را دارید و میخواهید به صورت چمدانی با خود زعفران به همراه ببرید و یا شاید قصد صادرات زعفران به ترکیه را دارید چنان که مایلید درباره صادرات زعفران به ترکیه اطلاعات لازم را به دست آورید تا آخر این مطلب با ما همراه باشید.
در ابتدا در مورد کشور ترکیه توضیحات لازم را خواهیم داد تا با شناخت بهترین کشور بتوانید تجربه خوبی از فروش زعفران در ترکیه باشید.
آشنایی با کشور ترکیه
موقعیت جغرافیایی: ترکیه کشوری آسیایی اروپایی است که در جنوب غربی آسیا و جنوب شرقی اروپا واقع می باشد. حدود ۹۷ درصد از کشور ترکیه در قاره آسیا و ۳ درصد از آن در قاره اروپا قرار دارد.
جمعیت و دین: در سال ۲۰۱۳ جمعیت ترکیه ۷۶ میلیون نفر بوده است. حکومت آن لائیک (غیر مذهبی) بوده و ۹۹.۸ درصد مردم ترکیه مسلمان (۸۰ درصد سنی و ۱۹.۸ درصد شیعه) و تنها ۰.۲ درصد آنان مسیحی و یهودی می باشند.
زبان: زبان رسمی مردم ترکیه؛ ترکی استانبولی بوده که یکی از قدیمی ترین زبان های دنیاست.
واحد پول: واحد پول ترکیه لیر و هر لیر معادل ۱۰۰ قروش است.
چگونه زعفران به ترکیه ارسال کنیم؟
بسیاری از افراد می خواهند بدانند چه مقدار زعفران میتوان به ترکیه برد و یا چگونه زعفران به ترکیه ببریم؟
در ادامه خواهیم گفتیم تجارت چمدانی زعفران به ترکیه بسیار مرسوم است و اطلاعات کافی در مورد نحوه صادرات چمدانی زعفران و مقدار مجاز حمل زعفران به ترکیه صحبت خواهیم کرد.
اگر بخواهید در مقادیر عمده و کیلویی زعفران از کشور خارج کنید باید تمامی مراحل قانونی مربوط به صادرات زعفران را انجام دهید.
در ادامه نکات مربوط به صادرات زعفران به ترکیه و نیز مراحل صادرات زعفران به ترکیه را به طور مفصل بیان خواهیم کرد.
تجارت چمدانی زعفران به ترکیه
برخی ها می پرسند یک مسافر هنگام خروج از کشور چه مقدار از زعفران را می تواند با خود به همراه ببرد؟
تجارت چمدانی به این معنی است که مسافر هنگام خروج از کشور محصولاتی را همراه خویش از کشور خارج نماید. درتجارت چمدانی نیازی به ارائه ی کارت بازرگانی نمی باشد و نیازی به کسب بسیاری از مجوزهای قانونی نیست.
صادرکنندگان ملزم به ارائه ارزهای صادراتی در سامانه نیما هستند اما برخی صادرکنندگان زعفران برای جلوگیری از ارائه ارز در سامانه نیما و نیز به دلیل عوارض بالای صادرات زعفران اقدام به صادرات چمدانی ازعفران می کنند.
ترکیه از جمله کشورهایی است که علاوه بر تولید زعفران به دلیل کیفیت زعفران ایران از طرفداران و خریداران زعفران ایران می باشد. به دلیل اینکه ترکیه هم فاصله اش با ایران کم است و هم اینکه ایرانیان می توانند بدون ویزا به آنجا سفر کنند صادرات چمدانی زعفران به ترکیه بسیار مرسوم است.
چه مقدار زعفران میتوان به ترکیه برد؟
در پاسخ به اینکه چه مقدار زعفران میتوان به ترکیه برد باید بگوییم که چنانچه صادرات زعفران به صورت چمدانی انجام بگیرد با صادرات زعفران از طریق گمرک متفاوت خواهد بود چرا که طبق قوانین گمرک مقدار زعفران که هر مسافر می تواند با خود به همراه ببرد بسته به اینکه به کشور وارد یا از آن خارج می شود متفاوت است در ادامه در این باره به طور مفصل صحبت خواهیم کرد.
مسافران خروجی: منظور از مسافران خروجی مسافرانی است که قصد خروج از ایران را دارند قوانین مسافران خروجی به شرح زیر است .
مسافران خروجی ایرانی یا خارجی میتوانند علاوه بر وسایل سفر و لوازم شخصی کالاهای ایرانی تا سقف مقرر برای مسافران ورودی را به همراه ببرند به شرط اینکه کالا جنبه تجاری پیدا نکند. اتباع خارجی که در ایران کار یا تحصیل می کنند می توانند لوازم خود را در حد متعارف بدون مجوز یا کارت بازرگانی از کشور خارج کنند.
مسافران ورودی: منظور از مسافران ورودی مسافرینی است که قصد آمدن به ایران را دارند قوانین گمرک برای این مسافران به شرح زیر است :
مسافران ایرانی یا غیر ایرانی که به کشور وارد می شوند علاوه وسایل سفر و کالای شخصی همراه خود که به شرط غیر تجاری بودن از پرداخت حقوق ورودی معاف می توانند یک بار درسال کالا به ارزش حداکثر ۸۰ دلار به شرط غیر تجاری بودن و مازاد بر ارزش مذکور را با پرداخت حقوق گمرکی و دو برابر سود بازرگانی وارد نمایند.
مقدار مجاز حمل زعفران به ترکیه:
بر اساس ماده ی ۱۳۶آیین نامه ی اجرایی « قانون امور گمرکی » هرگذرنامه تنها تا ۱۰۰ گرم زعفران را می تواند با خویش از کشور خارج نماید.البته این حق تنها به دارندگان گذرنامه ی مستقل اختصاص دارد و همراهان فاقد گذرنامه مستقل از چنین امتیازی محروم می باشند.
علاوه بر این، تبصره ی الف همین ماده محدودیت دیگری را نیز وضع نموده است و آن اینکه مسافران عتبات عالیات یا سایر اماکن مقدسه مجاز به خروج زعفران نمی باشند و خروج زعفران توسط این مسافران ممنوع می باشد.
چنانچه قدرت صادرات زعفران به ترکیه را دارید میخواهید تجربه فروش زعفران در ترکیه را به خوبی و موفقیت انجام دهید و از فروش زعفران در ترکیه سود ببرید پیشنهاد می کنیم از فایل ارائه شده در این مطلب بازدید کنید.
در این فایل نکات آموزشی درباره حمل زعفران به و نحوه فروش آن ارائه شده است که می تواند برای شما بسیار کمک کننده باشد.
مراحل صادرات زعفران به ترکیه:
اولین قدم در صادر کردن زعفران تعیین قیمت کالاهای صادراتی است که برای اینکار باید به کمیسیون نرخ گذاری مراجعه شود.
دوم خرید و بسته بندی زعفران عموما در بسته بندی های زیر ۳۰ گرم است.
قدم بعدی در فرآیند صادرات اخذ مجوزهای لازم است که شامل دریافت گواهی استاندارد، گواهی بهداشت دامی نباتات (بر حسب مورد) و ارائه کارت بازرگانی، معرفی نامه یا وکالتنامه اظهارکننده زعفران به گمرک، صورت عدل بندی، مجوز صدور (برحسب مورد) و در نهایت ثبت محصول در گمرک است.
بعد از طی مراحل بالا و دریافت مجوزهای ذکر شده نوبت به ثبت محصول مورد نظر در گمرک جمهوری اسلامی ایران می رسد. اینکار از طریق تنظیم اظهارنامه صادراتی زعفران صورت میگیرد.
اظهارنامه صادراتی شامل موارد زیر است که باید تکمیل گردد:
مشخصات صادرکننده زعفران، مشخصات اظهارکننده زعفران، مشخصات خریدار، کشور محل صدور، کشور مبدأ، شرایط معامله، مشخصات وسیله حمل و مبدأ بارگیری، مشخصات زعفران از نظر نوع، تعرفه، وزن، تعداد یامقدار و ارزش صادرات زعفران ، مشخصات محموله (بسته ها، نوع بسته، مقدار، علامت، وزن با ظرف)، ریز اقلام هزینه های گمرک، نام گمرک محل تسلیم اظهارنامه و شماره و مشخصات ثبت اظهرانامه در دفتر گمرک محل برای مهر و امضاء و تأیید گمرک و مقامات گمرک.
در نهایت پس از تکمیل اظهارنامه، همراه با مدارک ضمیمه آن به قسمت احراز هویت گمرک تسلیم می گردد.
مرحله بعد، ارائه مدارک لازم برای بررسی صحت احراز هویت صادرکننده است که به ترتیب شامل : صحت اسناد و مدارک تسلیمی، صحت مندرجات از لحاظ نوع و تعرفه زعفران و ارزش اظهار شده با اسناد و در آخر صلاحیت صادرکننده زعفران است.
برای ارزیابی محصول صادراتی پس از واریز وجوه مربوط به آن محتویات بسته ها و همچنین تطبیق دادن آنها (نوع، تعداد، ارزش کالا و سایر اطلاعات) زعفران توسط ارزیاب مورد بررسی قرار می گیرد. در صورتیکه اطلاعات ثبت شده و تطبیقات آن صحیح باشد اظهارنامه امضا و مهر شده و نسخه دیگری از آن به صادرکننده زعفران به عنوان پروانه صادرات محصول ارائه می شود.
صادرکننده زعفران پس از تهیه مدارک لازم، می بایست زعفران را به گمرک محل صدور حمل و پس از صدور قبض انبار، اظهارنامه صادراتی را در چهار نسخه تنظیم و تسلیم گمرک نماید که یک نسخه آن به منزله پروانه صادرات محسوب می گردد. در مواردی با تقاضای صاحب زعفران و موافقت گمرک، عملیات ارزیابی و انجام تشریفات گمرکی کالای صادراتی را می توان در خارج از امکان گمرکی انجام داد.
مدارک لازم برای صادرات زعفران به ترکیه:
درباره مراحل صادرات زعفران به ترکیه به طور مفصل صحبت کردیم از آنجا که بسیاری از افراد می پرسند اسناد لازم برای صادرات زعفران چیست در اینجا به طور خلاصه اسناد لازم برای مراجعه به گمرک جهت صادرات زعفران را بیان می کنیم.
- کارت بازرگانی صادرکننده زعفران
- معرفی نامه یا وکالتنامه اظهارکننده زعفران به گمرک
- گواهی استاندارد(حسب مورد)
- گواهی قرنطینه دامی و نباتی(حسب مورد درخواست خریداران زعفران)
- گواهی بهداشت(حسب مورد درخواست خریداران زعفران)
- صورت عدل بندی
- مجوز صدور(حسب مورد)
تعرفه صادرات زعفران به ترکیه:
تعیین تعرفه صادرات زعفران در ایران بر عهده سازمان توسعه تجارت می باشد.
صادرات زعفران در حال حاضر هیچگونه عوارضی نداشته و ندارد، این در حالی است که در سالهای قبل برای بسته بندی های بیشتر از ۳۰ گرم زعفران ، ۵ درصد عوارض در نظر گرفته می شد.
- تعرفه گمرکی انواع زعفران در بسته بندی کمتراز ۱۰ گرم ۰۹۱۰۲۰۱۱ است.
- برای انواع پودر زعفران تعرفه گمرکی در بسته بندی کمتراز ۱۰ گرم ۰۹۱۰۲۰۱۲ است.
- تعرفه گمرکی انواع زعفران در بسته بندی کمتراز ۳۰ گرم ۰۹۱۰۲۰۱۳ است.
- تعرفه گمرکی انواع پودر زعفران در بسته بندی کمتراز ۱۳ گرم ۰۹۱۰۲۰۱۴ است.
- انواع زعفران دربسته بندی بیش از ۳۰ گرم شامل تعرفه گمرکی به میزان ۰۹۱۰۲۰۹۰ است.
مرکز فروش زعفران در ترکیه:
کشور ترکیه و مخصوصا شهر استانبول به علت قرار گرفتن در محل تقاطع ۳ قاره اسیا اروپا و آفریقا و مخصوصا شهر استانبول و نیز سابقه تاریخی آن و همچنین عبور جاده ابریشم از آن از دیرباز به عنوان محل برخورد تاجران کشورهای مختلف با یکدیگر بوده است که این شهر را به یک مرکز تبادل کالا تبدیل نموده است.
استانبول دارای بازارهای متفاوتی جه از نوع سنتی و قدیمی و چه از نوع بازارهای زنجیره ای و جدید است و محبوبیت زیادی در میان همه علاقه مندان دارد.
از جمله بازارهای معروف و بزرگ ترکیه می توان به بازار بزرگ کاپالی چارشی اشاره کرد. در این بازار کهن و مشهور استانبول همچون زعفران، زرشک، خرما و چای ایران پیدا میشود.
اگر قصد فروش زعفران در ترکیه را دارید و می خواهید از بازار فروش زعفران در ترکیه بیشتر اطلاعات کسب کنید و با محل فروش زعفران در ترکیه آشنا شوید پیشنهاد می کنیم فایل ارائه شده در این مطلب را از دست ندهید.
قیمت زعفران در ترکیه:
زعفران ادویه ای ارزشمند است که در همه جای دنیا، قیمت آن در مقایسه با دیگر ادویه ها بالاترست. از آنجایی که متاسفانه ارزش پول ایرانی با افت شدیدی روبرو شده، افراد بیشتری در مقایسه با سالهای دور اقدام به صادرات زعفران به صورت قاچاقی می کنند.
قیمت زعفران در دو نوع فروش خرده فروشی و عمده فروشی با هم تفاوت دارد. مثل هر محصول دیگر، قیمت عمده فروش های زعفران، پایینتر از قیمت خرده فروشی آنست.
مسیر خرده فروشی با عمده فروشی دو مسیر کاملا متفاوت از یک دیگر هستند. و کسی که به دنبال عمده فروشی است نباید روی قیمت خرده فروشی حساب باز کند. چون خرده فروشی نیاز به مجوز های مختلف وثبت شرکت دارد، که باعث می شود سختی آن و در نتیجه، سود آن بیشتر از فروش عمده باشد.
خرده فروشی سود بالایی دارد ولی سختی های آن چند برابر عمده فروشی است. چون شما باید گواهی های بهداشتی و مجوزهای مختلفی را بگیرید تا اجازه پیدا کنید که زعفرانتان را در آنجا بفروشید. به همین دلیل تمایل افراد بیشتر به عمده فروشیست تا خرده فروشی.
قیمت زعفران به دلار در ترکیه:
یکی از مهم ترین عواملی که باعث جذابیت بالای صادرات زعفران به ترکیه و یا تجارت چمدانی زعفران به ترکیه می شود، قیمت زعفران به دلار در ترکیه است.
قیمت زعفران ایرانی در ترکیه در بازارهای مختلف با برندهای مختلف قیمت های متفاوتی دارد بارگذاری چند مثال برای شما بزنیم در سایت های معتبر ای مثل علی بابا قیمت هر کیلو زعفران بین ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ دلار به صورت عمده می باشد با احتساب قیمت دلار در ۱۳۴۰۰ تومان قیمت هر کیلو زعفران بین ۳۲ تا ۴۵ میلیون تومان خواهد بود در جای دیگر یک برند از زعفران گرمی ۱۲ لیر ترکیه به فروش می رسد یکی از برند های ترکی به نام arifoglu به آدرس (arifoglu.com) دو گرم زعفران را در سایت خود به قیمت ۳۰ دلار می فروشد.
چنانچه تمایل دارید قیمت زعفران در ترکیه را بدانید، می توانید از فایل ارائه شده در این مطلب استفاده کنید. در این فایل قیمت انواع زعفران در بازار ترکیه ارائه شده است.
سود فروش زعفران در ترکیه
به طور کلی قیمت زعفران در ترکیه نسبتاً بالاست اما باید توجه داشته باشید اینها قیمت فروش زعفران در ترکیه است و طبیعتاً قیمت خرید زعفران ایرانی متفاوت خواهد بود.
سود فروش زعفران در ترکیه به قیمت فروش زعفران بستگی دارد قیمت زعفران در ترکیه تابع قانون خاصی نیست و به توافق بین شما و مشتری تان بستگی دارد بنابراین اگر بتوانید زعفران را با قیمت بالا بفروشید از فروش زعفران سود خوبی به دست خواهید آورد.
به گفته ی مدیرعامل شرکت بازرگانی تعاونیهای کشاورزی ایران در طول ۴۰ سال گذشته هر زمان که ارزش پول ایران تضعیف شده و قیمت ارز نوسان داشته است، قیمت زعفران نیز در بازارهای جهانی کاهش یافته است. بهعنوان مثال در سال ۹۷ که قیمت ارز بالا رفت نرخ زعفران از ۱۴۰۰ یورو به ۷۰۰ یورو کاهش پیدا کرد. به عبارتی در آن سوی مرزها عدهای مهندسی میکنند که قیمت زعفران ایران باید چقدر باشد.
روش فروش زعفران در ترکیه:
اگر میخواهید از فروش زعفران در ترکیه سود خوبی بدست آورید باید با نحوه فروش زعفران در ترکیه و روش فروش زعفران در ترکیه آشنا باشید در همین راستا فایل ایران آماده کرده ایم که نکات مربوط به فروش زعفران در ترکیه برای رسیدن به سود بیشتر در آن ارائه شده است شما می توانید این فایل را از طریق سایت خریداری کنید.
قیمت صادراتی زعفران:
طبق جدیدترین آمار گمرک، ارزش صادراتی هر یک از انواع محصولات کشاورزی اعلام شد که در این میان زعفران با قیمت کیلویی ۱۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بالاترین ارزش صادراتی را داشته و گوجه فرنگی و سیبزمینی با نرخ کیلویی ۳۶۵۰ تومان ارزانترین محصولات کشاورزی بودهاند.
هر کیلوگرم عصاره زعفران معادل ۳۱۰۰ دلار صادر شده که ۳۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان میشود.
قیمت صادراتی هر کیلوگرم زعفران نیز ۱۴۵۰ دلار بوده که معادل آن ۱۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان میشود.
خریداران زعفران ایران در ترکیه چه کسانی هستند؟
خود مردم ترکیه با زعفران اشنایی زیادی ندارند ولی مصرف زعفران در رستورانهای ترکی، عربی، هندی و ایرانی ترکیه بالاست. توریست های حاشیه خلیج فارس در ترکیه به شدت به زعفران ایرانی علاقه دارند و از جمله گروه هایی هستند که طبق گفته ادویه فروشهای ترکیه، زعفران ایرانی را خرید می کنند.
تمام این دلایل باعث شده تا ایرانیان، حتی آنهایی که قصد سفر تفریحی به ترکیه دارند، به این فکر بیفتند تا زعفران کشور خودمان را با خودشان به ترکیه برده و در ترکیه به فروش برسانند.
بهترین زعفران برای صادرات به ترکیه:
همان طور که می دانید زعفران به چهار دسته اصلی شامل زعفران نگین زعفران سرگل زعفران پوشال به زعفران دسته تقسیم بندی می شود. اساس تقسیم بندی زعفران میزان سفیدی موجود در زعفران است هر چقدر درصد سفیدی به قرمزی کمتر باشد کیفیت زعفران بالاتر خواهد بود.
به ترتیبی که نام برده شد درصد سفیدی زعفران افزوده میشود به طوری که زعفران دسته تمام قسمت سفید یا خامه زعفران را به همراه دارد اسامی انواع زعفران برای صادرات به خارج از کشور استفاده می شود اما در برخی کشورها انواع خاصی از زعفران طرفداران بیشتری دارد به همین دلیل بسیاری از افراد میخواهند بدانند بهترین زعفران برای صادرات به ترکیه چه نوع زعفرانی است؟
از بین انواع زعفران که گفتیم زعفران سرگل و زعفران نگین ایرانی طرفداران بیشتری دارد.
درباره تحریریه تاجرآموز
مهم در یک کسب و کار اینترنتی آزادی آن است. اگر آزادی را از یک فرد تاجر یا فروشنده بگیرید، همه دنیای او را گرفته اید. اگر شما دوست دارید از کسب و کارتان به راحتی پول درآورید و زمان آزاد زیادی داشته باشید، محتوای سایت تاجرآموز برای شماست. فقط کافیست عمل کنید، همین!
نوشته های بیشتر از تحریریه تاجرآموز1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
نیاز به کار دارم
سلام وقت شما بخیر
ببینید برای اینکه بتونید در محیط اینترنت فعالیت کنید و سریعتر به درآمد برسید، نیازمند این هست که بدونید به چه حوزه ای علاقه دارید.
اگر به دنبال درآمد سریع هستید می تونید با فعالیت در اینستاگرام به درآمد برسید، اگر به دنبال درآمد ثابت و پایدار هستید می تونید از طریق ایجاد سایت و فعالید در حوزه کاری که به آن علاقه دارید به تولید محتوا بپردازید و به درآمد برسید.
سلام وقت بخیر! دسترسی به فایل مربوط به صادرات به ترکیه به چه شکلی است؟
ممنون
با سلام و احترام
چطور می تونه این فایلی که در متن بهش اشاره شد رو تهیه کنم؟